niedziela, 21 marca 2010

Odżywanie: tuńczyk z warzywami

Jak blog o dobrej sylwetce, to będę podawać przepisy którymi możemy urozmaicić naszą dietę :)


Składniki:
- jajko
- puszkę tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- pół papryki czerwonej
- łyżka koncentratu pomidorowego
- pół cebuli czerwonej(może być biała)
- ze 4 pieczarki

- ok 30g żółtego sera

1. Kroimy to wszystko ładnie. Paprykę w kostkę, cebule i pieczarki w paski.
2.
Cebule i pieczarki dajemy na patelnię i podsmażamy około 3-5 min .
3. Dorzucamy tuńczyka i koncentrat, mieszamy, zostawiamy pod przykryciem na 3-4 min.
4.
Na koniec dodajemy paprykę i jajko, mieszamy i smażymy jeszcze 2 min .

Efekt końcowy:



Po podaniu na talerz gdy jest gorące zetrzeć ser zółty.

Białko - 45
Tłuszcz- 20
Węglowodany - 10


Pozdrawiam i życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz